Cengiz Dağcı İlkokulu
Ortaköy Köyü Çifteler/ESKİŞEHİR

VİZYON

Türk Milli Eğitim esasları çerçevesinde; akla ve bilime önem veren, milli ve manevi değerlerinin farkında olan, farklılıkları zenginlik kabul edip daima araştıran, keşfeden ve sorgulayan, ayırım gözetmeksizin insanlığın yararına çalışmayı ve hizmet etmeyi amaçlayan nesiller yetiştiren bir okul olmak.

MİSYON

Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.

,,,
Öğretim Şekli :Tam Gün-Taşıma Merkezli Okul

Tam Gün-Taşıma Merkezli Okul

Kömür Kalorifer

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Okulumuz Eskişehir il merkezine yaklaşık 100 km, Çifteler İlçe merkezine 30-35 km mesafededir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Ortaköy, Eskişehir ilinin Çifteler ilçesine bağlı bir köydür. Eskişehir iline 100 Km., Çifteler ilçesine 30 Km. uzaklıktadır. Ayrıca köy konum itibariyle Sivrihisar ve Emirdağ ilçelerine de 35 km uzaklıktadır. Köyde karasal iklim hakimdir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.